0186 - 76 40 60 info@forza-adviesgroep.nl

De wetgever is volop bezig met nieuwe regels om werknemers te beschermen. Per 1 januari 2020 komen er belangrijke wijzigingen voor werkgevers die werken met oproepkrachten met een nuluren- of min/max contract. In deze post zetten we de wijzigingen voor je uiteen.

  • Opzegtermijn: met ingang van 1 januari 2020 kan een oproepkracht de overeenkomst beëindigen met een opzegtermijn van vier dagen. Dat is nu nog één maand.
  • Termijn oproepen: roep de oproepkrachten minimaal vier dagen van tevoren op. Deze oproep kan schriftelijk of elektronisch. Als je de oproepkracht niet op tijd oproept, heeft hij of zij het recht om niet op het werk te verschijnen.
  • Vaste uren: je moet de oproepkracht elk jaar een schriftelijk aanbod doen met een vaste uren-omvang, gebaseerd op de gemiddeld gewerkte uren in de afgelopen twaalf maanden. Oproepkrachten die op 1  januari 2020 al minimaal één jaar in dienst in, moeten uiterlijk 1 februari 2020 een dergelijk aanbod krijgen. Doe je dit niet, dan kan de oproepkracht zich hier alsnog op beroepen en ben je met terugwerkende kracht loon over deze uren verschuldigd.
  • Afzeggen: als het werk komt te vervallen, laat dit dan uiterlijk vier dagen voor de bedoelde oproep weten. Doe je dat niet of ben je te laat, dan kan de werknemer het loon over de oorspronkelijk bedoelde oproep vorderen.
  • Met ingang van 1 januari 2020 betaal je een hogere WW-premie over het loon van oproepkrachten.

Het wordt dus opletten geblazen als je met oproepkrachten werkt. Een goede planning en registratie zijn heel belangrijk. Jelle Landman informeert u hier graag over!