0186 - 76 40 60 info@forza-adviesgroep.nl

Hoeveel belasting moet ik betalen? Deze vraag houdt elke ondernemer bezig. Er is op dit gebied belangrijk nieuws te melden voor zowel IB-ondernemers als ondernemers die VPB betalen.

  • IB: de overheid gaat de zelfstandigenaftrek flink verlagen van €7.280 nu naar €5.000. Deze verlaging zal gedurende tien jaar plaatsvinden. De overheid wil hiermee de fiscale verschillen tussen zelfstandigen en mensen die in loondienst zijn verkleinen.
  • VPB: de overheid zal het hoogste tarief (zoals eerder wel beloofd) niet verlagen in 2020. Vorige jaar beloofde de overheid het tarief voor winsten boven de € 200.000 te verlagen van 25% naar 22,55%. Dit wordt een jaar uitgesteld.  Ook gaat het tarief minder hard omlaag dan eerder was afgesproken. Om kort te gaan: het tarief blijft dus volgend jaar gelijk en daalt in 2021 naar 21,7% (in plaats van 20,5%).

Deze plannen worden op Prinsjesdag gepresenteerd. Het is heel belangrijk in te spelen op deze veranderingen. Wordt het nu interessanter eerder de BV in te aan? Dat kunnen wij u haarfijn uitleggen! Jan van Egmond informeert u hier graag over!